Rieten dak

Graag adviseren wij u over de mogelijkheden van een nieuw rieten dak. Welke methodes wij gebruiken maar ook wanneer u dakramen of dakkapellen geplaatst wilt hebben in het nieuwe rieten dak. 

Wat voor ons belangrijk is bij een nieuw rieten dak is uiteraard de kwaliteit maar ook het uiterlijk. Met veel aandacht leggen wij onze daken om tot het beste resultaat te komen. 

Schroefdak methode

De schroefdakmethode is een omstreden methode. In theorie is het een goede methode: het voorkomt tocht en het is goedkoper in de brandverzekering. Nadeel van deze methode is dat het schroefdak in de praktijk vaak een kortere levensduur heeft. De onderconstructie moet luchtdicht zijn anders bestaat de kans dat het dak van binnen uit wordt aangetast. De ventilerende eigenschap is nagenoeg verdwenen door de gesloten constructie en kan daardoor moeilijker drogen. Dit kan ook gevolgen hebben voor de levensduur.

De schroefdakmethode met spouw heeft als voordeel dat er geen tocht meer in de woning is en het zorgt voor een vertraging bij brand. Het riet kan nog wel ventileren doordat er een spouw is gecreëerd in combinatie met luchtroosters. Deze methode heeft dus de eigenschappen van een traditioneel dak met de voordelen van een schroefdak.

Advies nodig? Bekijk onze projecten 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Is uw rieten dak aan vervanging toe? Behoeft uw dak onderhoud? Wilt u bij uw rietgedekte huis een passend tuinhuis? Heeft u een pannen dak en denkt u er over om over te gaan op riet? Dan nodigen wij u uit contact met ons op te nemen voor een geheel vrijblijvend oriëntatiegesprek. Dit verplicht u nog tot niets. Wij kunnen voor u bekijken wat de mogelijkheden zijn en kunnen desgewenst een passende offerte voor u maken.