De traditionele methode

De traditionele methode is een constructie die al sinds de Middeleeuwen gebruikt wordt. In tegenstelling tot de schroefdak met spouw methode en het gewone schroefdak wordt hier gebruik gemaakt van een open constructie.

Je kunt deze methode eenvoudig herkennen: je kijkt vanuit de woning direct tegen het riet aan. Deze methode is weliswaar iets duurder in de verzekering dan de andere methodes, maar voor het dak is dit een goede methode omdat het riet optimaal kan luchten en zo goed kan drogen wat bijdraagt aan een langere levensduur.

Isolatie

Om tocht tegen te gaan kan het dak van binnen uit geïsoleerd worden, maar het is aan te raden om hierover goed te informeren bij de rietdekker zodat dit op een correcte wijze gebeurt.

Zie ook deze link van Wikipedia

Advies nodig? Bekijk onze projecten 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Is uw rieten dak aan vervanging toe? Behoeft uw dak onderhoud? Wilt u bij uw rietgedekte huis een passend tuinhuis? Heeft u een pannen dak en denkt u er over om over te gaan op riet? Dan nodigen wij u uit contact met ons op te nemen voor een geheel vrijblijvend oriëntatiegesprek. Dit verplicht u nog tot niets. Wij kunnen voor u bekijken wat de mogelijkheden zijn en kunnen desgewenst een passende offerte voor u maken.