Schroef dak

Bij de schroefdakmethode is er net als bij de schroefdak met spouw sprake van een gesloten constructie.

Dit houdt in dat het dak tochtvrij is. De constructie werkt isolerend en is bovendien gunstig voor uw brandverzekering. Het dak wordt eerst geheel gesloten gemaakt door middel van platen. Daarna wordt er een dampremmer op gemaakt om vochtige lucht van binnen uit de woning tegen te gaan.

Extra isolatie

Er kan ook nog voor gekozen worden om extra isolatie aan te brengen op de platen. Hierna wordt het riet rechtstreeks op de platen gemaakt. Het nadeel van deze constructie is dat de dampremmer niet 100% gegarandeerd is en dat er broei kan ontstaan. Als er broei ontstaat kan het riet van binnen uit gaan rotten. 

Advies nodig? Bekijk onze projecten 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Is uw rieten dak aan vervanging toe? Behoeft uw dak onderhoud? Wilt u bij uw rietgedekte huis een passend tuinhuis? Heeft u een pannen dak en denkt u er over om over te gaan op riet? Dan nodigen wij u uit contact met ons op te nemen voor een geheel vrijblijvend oriëntatiegesprek. Dit verplicht u nog tot niets. Wij kunnen voor u bekijken wat de mogelijkheden zijn en kunnen desgewenst een passende offerte voor u maken.