De schroefdak met spouw methode

Bij de schroefdak met spouw methode is er sprake van een gesloten constructie. Dit houdt in dat uw dak tochtvrij is. De constructie werkt isolerend en is gunstig voor uw brandverzekering.

Het dak wordt eerst geheel gesloten gemaakt door middel van platen. Er kan ook nog voor gekozen worden om extra isolatie aan te brengen op de platen. Daarna wordt er een luchtspouw gecreëerd van ongeveer 6 cm. Onderaan het dak en aan de zijkanten komen roosters waardoor er een luchtstroom ontstaat in de spouw. Vochtige lucht die aanwezig is in de spouw wordt zo goed afgevoerd. Dit is nodig om het dak goed te kunnen laten drogen.

Ideaal voor gesloten constructie

In tegenstelling tot de gewone schroefdakmethode waarbij het riet rechtstreeks op de platen wordt gebonden, is de kans op broei door de spouw aanzienlijk minder. De schroefdak met spouw is het ideale dak omdat het een gesloten constructie is, waarbij het dak toch optimaal kan drogen.

Advies nodig? Bekijk onze projecten 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Is uw rieten dak aan vervanging toe? Behoeft uw dak onderhoud? Wilt u bij uw rietgedekte huis een passend tuinhuis? Heeft u een pannen dak en denkt u er over om over te gaan op riet? Dan nodigen wij u uit contact met ons op te nemen voor een geheel vrijblijvend oriëntatiegesprek. Dit verplicht u nog tot niets. Wij kunnen voor u bekijken wat de mogelijkheden zijn en kunnen desgewenst een passende offerte voor u maken.